04 June 2013

16 Minggu Dah

 Baby bump yang makin membesar.Masa ni genap 16 weeks 

Hye semua.... Alhamdulillah...kandungan kini dah 16 minggu ++ .Makin hari ika makin sihat 
Tapi still ada benda yang ika tak boleh buat & tak boleh terima masa pregnant ni.Ingat lepas trimester pertama benda ni akan hilang tapi nampak nya tak pun.... 
Ika xboleh ke tempat yang ramai orang.mula la akan sakit kepala dengan bau-bauan ,serabut dengan ragam manusia yang ada  So memang xsuka keluar rumah.Hari sabtu lepas ke pasar malam,nyaris nak pitam.So en hubby cakap lepas ni no more pasar malam...............................


 Selera makan ika bertambah kini,bayangkan breakfast pagi-pagi makan nasi lemak then kena beli kuih sebab nanti akan lapar balik.hahahaha...kalau lapar tapi tak makan mula la mual-mual nak muntah.Yang bestnya sekarang pukul 3 pagi akan kejut hubby keluar makan..nampak gaya berat akan bertambah dah ni.Tapi yang xbestnya,ika xboleh telan masakan sendiri,masak tapi xboleh makan.so sekarang masak memasak jadi tugas en hubby.serius ika bersyukur sangat hubby memahami & banyak membantu...bayangkan dulu tugas ika pagi-pagi masak breakfast tapi sekarang hubby akan bangun awal-awal sebab nak sediakan breakfast untuk wife & baby yang kuat makan sekarang ni.

Megi goreng yummy by my hubby 

TERIMA KASIH SAYANG...WE BOTH LOVE YOU SO MUCH 

 Still alah dengan ikan...........................................................................................................................
 Lagi satu simpton yang xberubah sejak taw diri ni pregnant adalah kuat tido  hahahahaha...kuat gila tidomalam paling lewat pukul 10 waktu tido...bangun pagi pun liat ja.

Selain simpton-simpton tu...sekarang ni ada simpton baru gak...
waktu tidur malam ja mesti akan terjaga sebab kaki & tangan lenguh macam terhimpit...kadang-kadang perut kembung.Sakit sampai xboleh tidur 

Selalu rasa sakit tulang pinggul...sebabnya...xtahu!paling sakit masa bangun dari duduk,kadang-kadang jalan pun sakit.Duduk terlalu lama pun sakit.

Susu badan dah adamula-mula macam apa ni?then bila p KKIA jumpa doc tanya & doc cakap susu dah terhasil.Ika perasan masa minggu ke 13,masa tu tengah cuci nipple tiba-tiba ada cecair putih jernih keluar.pekat lak tu........Hopefully nanti susu banyak la untuk breastfeeding bby 

Yang ni paling best....baby bump makin membesar,banyak dah baju kurung tak boleh pakai.hehehehe....dah start pakai dress pergi ofis dah 
Selain tu butterfly move dalam tummy ni makin ketara.tak sabar nak tunggu baby kicking ni

Since dah tak ada alahan ,muntah-muntah lagi ,ika enjoy moment pregnant ni so much.Seriusly setiap perubahan pada diri mengujakan ok
4 bulan dah masuk...5 more months to go.......InsyaAllah 

P/s:dah start servey barang baby yang perlu dibeli dah .......

  

6 comments:

  1. Alala comelnye ika.. bab kuat makan same je cam dija.. dija memang tak boleh lewat makan kalau tak memang la loya.. pas bersalin memang beriya la nak kene pantang ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tembam pon dija oi,xdak comelnya :P taw xpa...kena pantang sungguh2 nanti ni :O

      Delete
  2. Me ddh 12 weeks..kecik je lg kan..tp still alahan pd daging..org sebut daging pun dah loya...mlm since dr 10weeks lg dh kerap bgun sejam2...xtau knp.tp xplk mgntok..
    Kiter kn mmg active..jd kurang ngtok..hehehe..pastu dah rasa sakit blkg..tido xselesa..mmg pelik..sbb kecik.je lg...xtau knp...

    Bab mkn dah mcm ika..bg wajib bfast..lunch mkn...mlm kdg2 je mkn..tp tgh2 mlm xde plak kiter bgun lapa...

    Take care ika!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lambat sebulan ja tapi bby kita nanti sebaya...klu bby new year xsebaya dah la kan :) besa la 2...doc ckp bby tengah membesar.Ahaaakkksss...xpa la,ni sll kaco hubby ajak p supper :P thx dear :)u too k :)

      Delete
  3. Tunggu nanti bulan jun nie ada baby fair kat pisa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila 2 sis ??nak p la.....

      Delete